Secretul PERFORMANȚEI

Radio Whisper - Şoapta Ta de Muzică

Radio Whisper | RadioWhisper.com

”Profit Permanent” vă oferă câteva CADOURI motivaționale... Descărcați-le GRATUIT! (Click pe foto)

Aici sunt portofelele d-voastră pentru internet: PayPal şi...

Moneybookers

Postări populare

joi, 23 decembrie 2010

Chip Conely: Măsurând ceea ce merită în viaţă

Atunci când balonul dotcom s-a spart, proprietarul de hoteluri Chip Conley a pornit în căutarea unui model de afaceri bazat pe fericire.

Din prietenia veche cu un angajat şi în înţelepciunea unui rege budist el a aflat că succesul vine din ceea ce iei în calcul.




CLICK! pe foto sau aici: 
 http://www.ted.com/talks/lang/ro/chip_conley_measuring_what_makes_life_worthwhile.html


Translated into Romanian by Miruna Grigorescu
Reviewed by Laszlo Kereszturi

(Invitaţi şi pe "cinstiţii" noştri guvernanţi să vizioneze acest clip.)

miercuri, 15 decembrie 2010

Dan Cobley: Ce m-a învățat fizica despre marketing

Fizica și marketingul par să nu aibe multe în comun, însă Dan Cobley este pasionat de ambele. El aduce împreună acești tovarăși de pat improbabili, folosind a doua lege a lui Newton, principiul incertitudinii a lui Heisenberg, metoda științifică și a doua lege a termodinamicii, pentru a explica teoriile fundamentale ale mărcilor comerciale.


CLICK! pe foto sau aici: http://www.ted.com/talks/lang/ro/dan_cobley_what_physics_taught_me_about_marketing.html

Translated into Romanian by Laszlo Kereszturi
Reviewed by
Brandusa Gheorghe

Există și subtitrare în limba română.
CLICK! pe "View subtitles" şi alegeţi "Romanian"  

  

duminică, 12 decembrie 2010

Ideea de AFACERE

Ideea unei afaceri este, de obicei, rezultatul unei stări de fascinaţie, a unei preocupări sau obsesii privind un domeniu obişnuit, ori apare în urma unor căutări.

Începe acolo unde se rupe o unealtă, unde un serviciu pentru populaţie nu merge sau unde nevoia te strânge.



Ideea de afacere care deschide drumuri noi şi care poate avea succes, se găseşte de cele mai multe ori sub nasul tău, probabil în jurul casei, al garajului, al biroului sau chiar în propria-ţi curte.  

Mai mult decât atât, o afacere în care ai putea să izbuteşti se interpătrunde într-un fel destul de confuz cu existenţa ta până într-acolo încât s-ar putea să fie invizibilă în primul moment. 



Ea se află acolo, chiar dacă mulţi dintre noi nu suntem conştienţi de existenţa sa.


După ce ţi se descoperă cu puritate, o vei ocroti şi o vei încălzi la sânul tău, o vei înfrumuseţa, te vei asocia ei liber de orice prejudecăţi, după care te vei confunda  în fel de fel de materiale documentare şi vei visa la ea cu ochii deschişi, în orele târzii ale nopţii.



Ca să ai succes, afacerea pe care vrei s-o iniţiezi trebuie să fie o prelungire a ceea ce eşti tu însuţi şi a ceea ce încerci să înveţi să devii; ea poate fi o afacere bună doar dacă reprezintă expresia fidelă şi nedesluşită a personalităţii tale.

O afacere cu potenţial te atrage spre ea şi te convinge să o abordezi doarv în momentul în care te face să conştientizezi că vrei să înlocuieşti, să îmbunătăţeşti sau să schimbi anumite lucruri care merg prost.




Dar valoarea şi importanţa unei idei de faceri solide nu constă în concluzie - "Voi înfiinţa o firmă care să producă pantofi." - ci în procesul complex ce conduce la această formulare finală.


Ideea în sine este doar vârful aisbergului, iar caisbergul în totalitatea lui este însăşi viaţa ta.


Prin urmare, intră în afaceri şi înlătură teama că cineva ţi-ar putea fura ideea, pentru că nimeni nu-ţi poate fura viaţa!


CONCLUZIE:


Ideile bune de afaceri furnizează oamenilor ceva ce se găseşte în preajma lor tot timpul, dar care nimeni nu-l ia în seamă.


Dacă vreţi să aveţi succes în afaceri, porniţi de la oameni şi necesităţile lor... AFACERILE SUNT CHIAR OAMENII!

 PAUL HAWKEN - Cum să dezvolţi o afacere