Secretul PERFORMANȚEI

Radio Whisper - Şoapta Ta de Muzică

Radio Whisper | RadioWhisper.com

”Profit Permanent” vă oferă câteva CADOURI motivaționale... Descărcați-le GRATUIT! (Click pe foto)

Aici sunt portofelele d-voastră pentru internet: PayPal şi...

Moneybookers

Postări populare

luni, 11 februarie 2013

Derek Sivers: Cum să pornești o mișcare

Cu ajutor din partea unei filmări surprinzătoare, Derek Sivers explică cum pornesc cu adevărat mișcările. (Indiciu: este nevoie de doi.)

Translated into Romanian by Adrian Fita
Reviewed by Dragos Mitrica




”Așadar, doamnelor și domnilor, la TED vorbim mult despre leadership şi cum să construieşti o mişcare.

Așadar să urmărim o mișcare în desfăşurare, de la început la final, în mai puțin de trei minute și să disecăm câteva lecții din ea.

Mai întâi, cu siguranță știți, un conducător are nevoie de curajul de a ieşi în faţă și de a fi ridiculizat. Dar ceea ce face este atât de ușor de urmat. Deci iată-l pe primul adept cu un rol crucial. El le va arăta tuturor cum să urmeze.

Acum, observați că liderul îl primește ca pe un egal. Deci, acum nu mai este vorba numai despre lider; este vorba despre ei, plural. Acum, iată-l strigându-şi prietenii. Acum, dacă observați că primul adept
este de fapt o formă de leadership subestimată. Este nevoie de curaj ca să ieși în evidență așa. Primul adept este ceea ce transformă un nebun singuratic într-un lider. (Râsete) (Aplauze)

Și iată cum vine și al doilea adept. Acum nu mai este un nebun singuratic, nu sunt doi nebuni, trei este un grup, iar un grup înseamnă știri. Deci o mișcare trebuie să fie publică. Este important să arăți nu numai liderul ci și adepții pentru că îți dai seama că noii adepți imită adepții, nu liderul.

Acum, iată cum vin încă doi oameni, și imediat după, încă trei oameni. Acum avem un trend. Acesta este punctul culminant. Acum avem o mișcare. Așadar, observați că, pe măsură ce se alătură mai mulţi oameni, este mai puțin riscant. Deci aceia care înainte stăteau pe gard, acum au un motiv să nu mai stea. Nu vor ieși în evidență. Nu vor fi ridiculizați. Dar vor face parte din mulțime dacă se grăbesc. (Râsete)

Deci, pe parcursul următorului minut, îi veți vedea pe toți aceia care preferă să rămână cu mulțimea deoarece vor fi ridiculizați într-un final pentru că nu s-au alăturat, și aşa se construieşte o mişcare.

Dar să recapitulăm câteva lecții de aici. Deci prima, dacă ești tipul, ca tipul fără cămașă care dansează singur, amintiți-vă de importanța creșterii primilor voștri adepți ca egali astfel încât să fie clar că este vorba despre mișcare, și nu despre voi. Bine, dar s-ar putea să fi pierdut lecția principală de aici.

Cea mai importantă lecție, dacă ați observat -- ați prins-o? -- este că leadershipul este supraevaluat, și anume că, da, tipul fără cămașă a fost primul, și el va primi toate laudele, dar de fapt a fost primul adept cel care a transformat nebunul singuratic într-un lider. Deci, cum ni se spune că toți ar trebui să fim lideri, ar trebui să fie foarte ineficient.

Dacă vă pasă cu adevărat despre pornirea unei mișcări, aveți curajul să urmați și să arătați celorlalți cum să urmeze. Iar când găsiți un nebun singuratic făcând ceva grozav, aveți curajul să fiți primul care ia atitudine și se alătură.
Și ce loc perfect pentru a face asta, TED.

- Click pe foto -
FM-Group , Kunden Broker


Mulțumesc. (Aplauze)”

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Bună,

Cu toții suntem IMPORTANȚI!...
Oricare ar fi opinia d-voastră, voi încerca să vă răspund.
Simplu spus... ar fi un alt mod de a vă spune:
”Vă mulțumesc!”

Cu respect,
Dan Duduman